dimarts, 25 d’octubre del 2011

ARBRES SINGULARS DE LA BANQUETA

A la Banqueta hi ha arbres que es repeteixen molt com el plataner, l'aubi, la freixa, etc..., però n'hi ha de singulars, un dels quals és una arbre que està darrere del carrer Àngel Guimerà, nosaltres li dèiem cireretes d'agost, es diu arç blanc.
La fitxa tècnica és:
ARÇ BLANC




Família: Rosàcies

Espècie: Crataegus oxicanta L.(sin: C.laevigata i C.monogyna.)

Sinònims :Espí blanc, espinal; majuelo (castellà); aubépine (francès);

Distribució: Europa, Àfrica del Nord, i Nord Amèrica. Es troba entre altres arbres als torrents i vessants de les muntanyes i a les ribes dels camps de cultiu. A la península abunda més C.laevigata

Descripció:Es un arbre que no sol passar dels dos metres, té les rames amb punxes, les fulles estan dividides en tres, cinc o set talls.

Flors en corimbe amb poques flors blanques d'olor agradable, amb cinc pètals que cauen ràpidament, molts estams i un sol estil i un fruit de la grandària d'un cigró. Les llavors tarden 18 mesos a germinar , però els arbres es solen cultivar a partir d'esqueixos

Part usada: Somnitats florida.

Sabor: Dolç

Recol•lecció: Les flors es recullen a la primavera quant estan a punt d'obrir-se i es sequen ràpidament en un lloc airejat i a l' ombra i es guarden en un lloc protegit de la llum i la calor, així es guarden bastant temps.

Composició química:•

o Flavenoids 1-2'5%.

o Leucoantocianidines 1-3%.

o Oli essencial: aldehid anísic.

Normes de la farmacopea:•

o Glicòsids flavenoídics > 0'5%.

o Cendres totals < 6%

o Pèrdua per dessecació < 10%

Falsificacions: Amb Sorbus acuparia L. i Prunus spinosa L.

Flors: amb Prunus espinosa L. es distingeixen per la seva disposició de l'ovari i, amb hidrat de cloral al teixit de l'endoteci de les anteres de l'arç blanc es colora de vermell. També es falsifiquen amb flors d'acàcia.

Anàlisi microscòpica de les pólvores:

Pels unicel•lulars més o menys corbats amb paret gruixuda.



From Pel·lícules